Jump to content
Sign in to follow this  
Baxitus

I had some Bugs yesterday

Recommended Posts

Hello,

I had a very buggy game yesterday and wanted to tell about it.

First the background:
My wife and I are with all heroes between level 35 and 40. Normally we play together, but when I play solo, I just put her in the game so that she gets the XP and we keep the level together. I also use her Squire, as I don't have one in the level.

My PC:
I5 8600K
Geforce RTX 2070 Super
16 GB Ram
Game is installed on a 2TB Corsair Force Series MP510 M.2 SSD.

Her PC:
I5 8600K
Geforce GTX 1060
16GB Ram
Game is installed on a 2TB Intel 660P M.2 SSD.

We have now finished the campaign on Normal and yesterday I wanted to do a survival. I joined my wife's account via the friends list (to the tavern) in the game I hosted. She was right there with the Squire, so I never changed her character.

After I started the survival (Magus Quarters, Normal, from wave 1) I noticed that her character portrait was an apprentice, even though she was online with the Squire. I can't say whether that was already the case in the tavern, as I didn't pay attention to it.

I wanted to control her character with a controller (original Xbox 360 controller, wired). That worked for the most part, but I had 2 problems. For one thing, I haven't found which buttons I can use to build towers. The buttons that I had to press were also shown on all icons (for example, heal, upgate, repair, etc.) but no icons were displayed on the towers. I pressed all the buttons, but none of them had a tower or a menu with which I could have selected a tower. In addition, it was not possible for me to get into the menu with the controller (where you can also change the character). I would have suspected the start button for this, but here too I tried all the buttons and couldn't open the menu with the controller.

At some point in between I noticed that her character portrait has changed to a squire. I can't say when that happened, because I didn't pay attention to it here either. However, level 99 and permanently 0 gems were displayed. If I pressed "M" or D-Pad down, it still threw off gems. When I gave her gems, the display stayed on 0 anyway.

Then at some point our inventory was full for both of us. First I wanted to sell my things. (Can you set a sales filter somewhere?) When selling, the game hung for 5 seconds, even though I actually have relatively strong hardware. Then I sold my wife's items. After the game also hung for about 5 seconds, she flew out of my survival and was thrown back into her tavern. Without warning.

I also noticed that in most cases, once you start shooting, you no longer see the ogres' life bars.

Best regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had the problem with the avatar several times now. That always happens when a new level is started or you enter the tavern. However, this does not happen with the host, only with the person who is joined.

It appears that the avatar of first chatcter in the Deck ist shown. On the screenshot you can see the problem. Wrong vatar, wrong level and 9999 ammunition.

After the change of character, everything is fine again.o1LrsZV.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's aknown issue from the patch, once you switch heroes you are OK, but a massive PITA if you join mid wave on a non-HC game.

Not sure why DDA implemented the hero deck but didn't then allow in combat swaps, may as well kept the forge.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Baxitus said:

Can you set a sales filter somewhere

Items on the ground are auto-sold and you can setup a filter for the auto-pickup in the game settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...